Süti, Étel, Ital

Imádok sütni,főzni a konyhában szorgoskodni ezért csinálom nektek ezt a honlapot!! remélem tetszeni fog!! Majd próbálok képeket is felrakni de nem igérek semmit!!

 Fekete marha steak

hozzávalók 4 főre
  • 400 g vesepecsenye
  • 3 ek sötét szójaszósz
  • 2 ek tökmagolaj

   

elkészítés
  1. A húsról egy éles késsel eltávolítjuk a hártyákat és az esetleges inakat, majd kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A szójaszószt összekeverjük a tökmagolajjal, és ezzel a páccal bekenjük a húsok mindkét oldalát.
  3. Betesszük egy jól záródó edénybe és a hűtőszekrényben 4-5 napig pácoljuk a húst. Közben többször megforgatjuk, hogy jól átjárja a páclé. Sót nem szabad bele tenni, mert az kivonja a húsból a nedvességet, és akkor megromlik.
  4. A faszént begyújtjuk és amikor már egységesen izzik, a rácsra tesszük a hússzeleteket, és az első oldalát kb. 5 percig, majd megfordítva készre sütjük.
  5. A rácsról levéve szeletelés vagy fogyasztás előtt legalább 10 percig pihentetjük.

 Vasalt csirkecomb filé citrusos salátával

hozzávalók 4 főre
  • 4 db egész csirkecomb
  • bors
  • majoranna
  • barna liszt (pl. rozs, tönkölybúza)
  • kevés napraforgó olaj

A salátához:

  • 1 cs vegyes saláta (pl. rukkola, batávia, madársaláta)
  • 10 dkg eper
  • fél cs zöldspárga

Öntet:

  • 1 db citrom leve
  • 1 db narancs leve
  • 1 db lime leve
  • 1 db alma , elpürésítve
  • 1 ek mustár
  • 3 ek méz
  • 1 ek málnaecet

            elkészítés

  1. A csirkecombot filézzük, sózzuk, borsozzuk, a belső oldalát majorannával hintjük, majd kevés lisztben megforgatjuk (nagyon vékonyan vonja be a liszt, a felesleget rázzuk le róla).
  2. Serpenyőben kb. fél ujjnyi forró olajon először a bőrös oldalát, majd a belső oldalát készre sütjük, jó pirosra-ropogósra.
  3. A salátaöntethez a mézet, a málnaecetet, a citrusleveket összekeverjük. Az almát magozzuk, hámozzuk, a húsát turmixoljuk, majd az almapürét és a mustárt belekeverjük a lébe, hűtjük.
  4. A spárgákat kevés cukorral és citromlével ízesített, lobogó forró vízben 2 percig blansírozzuk, majd jéghideg vízbe merjük. Hűtjük, majd vékony csíkokra, vagy 2 centis darabokra vágjuk.
  5. Az epret daraboljuk.
  6. A zöldsalátát összekeverjük az eperrel és a spárgával, tányérra rendezzük, majd tálalás előtt kb. 2-3 tk öntetet locsolunk rá.

    



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 1
Heti: 7
Havi: 55
Össz.: 6 304

Látogatottság növelés
Oldal: Grill ételek
Süti, Étel, Ital - © 2008 - 2024 - etelital.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »