Süti, Étel, Ital
Imádok sütni,főzni a konyhában szorgoskodni ezért csinálom nektek ezt a honlapot!! remélem tetszeni fog!! Majd próbálok képeket is felrakni de nem igérek semmit!!
Fekete marha steak
hozzávalók 4 főre
- 400 g vesepecsenye
- 3 ek sötét szójaszósz
- 2 ek tökmagolaj
elkészítés
- A húsról egy éles késsel eltávolítjuk a hártyákat és az esetleges inakat, majd kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
- A szójaszószt összekeverjük a tökmagolajjal, és ezzel a páccal bekenjük a húsok mindkét oldalát.
- Betesszük egy jól záródó edénybe és a hűtőszekrényben 4-5 napig pácoljuk a húst. Közben többször megforgatjuk, hogy jól átjárja a páclé. Sót nem szabad bele tenni, mert az kivonja a húsból a nedvességet, és akkor megromlik.
- A faszént begyújtjuk és amikor már egységesen izzik, a rácsra tesszük a hússzeleteket, és az első oldalát kb. 5 percig, majd megfordítva készre sütjük.
- A rácsról levéve szeletelés vagy fogyasztás előtt legalább 10 percig pihentetjük.
Vasalt csirkecomb filé citrusos salátával
hozzávalók 4 főre
- 4 db egész csirkecomb
- só
- bors
- majoranna
- barna liszt (pl. rozs, tönkölybúza)
- kevés napraforgó olaj
A salátához:
- 1 cs vegyes saláta (pl. rukkola, batávia, madársaláta)
- 10 dkg eper
- fél cs zöldspárga
Öntet:
- 1 db citrom leve
- 1 db narancs leve
- 1 db lime leve
- 1 db alma , elpürésítve
- 1 ek mustár
- 3 ek méz
- 1 ek málnaecet
elkészítés
- A csirkecombot filézzük, sózzuk, borsozzuk, a belső oldalát majorannával hintjük, majd kevés lisztben megforgatjuk (nagyon vékonyan vonja be a liszt, a felesleget rázzuk le róla).
- Serpenyőben kb. fél ujjnyi forró olajon először a bőrös oldalát, majd a belső oldalát készre sütjük, jó pirosra-ropogósra.
- A salátaöntethez a mézet, a málnaecetet, a citrusleveket összekeverjük. Az almát magozzuk, hámozzuk, a húsát turmixoljuk, majd az almapürét és a mustárt belekeverjük a lébe, hűtjük.
- A spárgákat kevés cukorral és citromlével ízesített, lobogó forró vízben 2 percig blansírozzuk, majd jéghideg vízbe merjük. Hűtjük, majd vékony csíkokra, vagy 2 centis darabokra vágjuk.
- Az epret daraboljuk.
- A zöldsalátát összekeverjük az eperrel és a spárgával, tányérra rendezzük, majd tálalás előtt kb. 2-3 tk öntetet locsolunk rá.