Süti, Étel, Ital

Imádok sütni,főzni a konyhában szorgoskodni ezért csinálom nektek ezt a honlapot!! remélem tetszeni fog!! Majd próbálok képeket is felrakni de nem igérek semmit!!

Gyors gyümölcsleves:

hozzávalók 4 főre
  • 1 üveg őszibarack befőtt
  • 0,5 l tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4-5 ek cukor
  • kevés fahéj
  • só 
   elkészítés
  1. A befőttet kis fazékba töltjük, kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1,5 l legyen.
  2. 1-2 csipet sót és őrölt fahéjat, cukrot adunk hozzá, s ha fő, hozzáöntjük a tejben elkevert pudingport.
  3. Összeforraljuk, s kész is. Melegen, langyosan, hidegen egyaránt fogyasztható.

 

 

  Görög gyümölcslevesű

hozzávalók 8 főre
  • 5 db nektarin
  • 3 db banán
  • 20 db közepes méretű eper
  • 5 dl tejszí
  • 1,5 l 100%-os narancslé
  • 8 ek porcukor
  • 1 tk citromlé
  • fél rúd vanília
     elkészítés
  1. Először összeállítjuk, és beízesítjük a levet, azaz egy nagy tálba öntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a porcukrot, a citromlevet és a vaníliarúd kikapart belsejét. Kézi habverővel egyenletesen elkeverjük.
  2. Felöntjük a narancslével. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek érezzük, utóízesítjük.
  3. A gyümölcsöket feldaraboljuk, és hozzáadjuk.
  4. Ha van rá idő, minimum fél napot hűtőben pihentetjük, hogy összeérjen.

   

 

   Sárgabarack krémleves

    hozzávalók 4 főre
  • 1/2 kg sárgabarack
  • méz (mennyisége ízlés szerint)
  • 1 nagy natúr joghurt
  • 1/2 liter tej (ha valaki érzékeny rá, helyette lehet: szójatej stb.)

   díszítéshez

  1 db sárgabarack vagy aszalt sárgabarack

   tejszínhab (opcionális)

        elkészítés

  1. A barackokat leforrázzuk, majd a héjukat könnyen lehúzzuk, kimagozzuk őket.
  2. Egy mély tálba tesszük a barackokat és botmixerrel (vagy turmixban) összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, ízlés szeinti mennyiségben, és ismét mixeljük(vagy turmixoljuk) egy kicsit, hogy homogén legyen.
  4. Végül belekeverjük a tejet.
  5. Ha nem elég hideg, akkor a hűtőbe vele egy ideig és utána már ehető is.
  6. Tálaláskor díszítjük apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal.

    

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 1
Heti: 5
Havi: 53
Össz.: 6 302

Látogatottság növelés
Oldal: Gyümölcs levesek
Süti, Étel, Ital - © 2008 - 2024 - etelital.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »