Süti, Étel, Ital
Imádok sütni,főzni a konyhában szorgoskodni ezért csinálom nektek ezt a honlapot!! remélem tetszeni fog!! Majd próbálok képeket is felrakni de nem igérek semmit!!
Gyors gyümölcsleves:
hozzávalók 4 főre
- 1 üveg őszibarack befőtt
- 0,5 l tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4-5 ek cukor
- kevés fahéj
- só
elkészítés
- A befőttet kis fazékba töltjük, kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1,5 l legyen.
- 1-2 csipet sót és őrölt fahéjat, cukrot adunk hozzá, s ha fő, hozzáöntjük a tejben elkevert pudingport.
- Összeforraljuk, s kész is. Melegen, langyosan, hidegen egyaránt fogyasztható.
Görög gyümölcslevesű
hozzávalók 8 főre
- 5 db nektarin
- 3 db banán
- 20 db közepes méretű eper
- 5 dl tejszí
- 1,5 l 100%-os narancslé
- 8 ek porcukor
- 1 tk citromlé
- fél rúd vanília
elkészítés
- Először összeállítjuk, és beízesítjük a levet, azaz egy nagy tálba öntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a porcukrot, a citromlevet és a vaníliarúd kikapart belsejét. Kézi habverővel egyenletesen elkeverjük.
- Felöntjük a narancslével. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek érezzük, utóízesítjük.
- A gyümölcsöket feldaraboljuk, és hozzáadjuk.
- Ha van rá idő, minimum fél napot hűtőben pihentetjük, hogy összeérjen.
Sárgabarack krémleves
hozzávalók 4 főre
- 1/2 kg sárgabarack
- méz (mennyisége ízlés szerint)
- 1 nagy natúr joghurt
- 1/2 liter tej (ha valaki érzékeny rá, helyette lehet: szójatej stb.)
díszítéshez
1 db sárgabarack vagy aszalt sárgabarack
tejszínhab (opcionális)
elkészítés
- A barackokat leforrázzuk, majd a héjukat könnyen lehúzzuk, kimagozzuk őket.
- Egy mély tálba tesszük a barackokat és botmixerrel (vagy turmixban) összetörjük.
- Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, ízlés szeinti mennyiségben, és ismét mixeljük(vagy turmixoljuk) egy kicsit, hogy homogén legyen.
- Végül belekeverjük a tejet.
- Ha nem elég hideg, akkor a hűtőbe vele egy ideig és utána már ehető is.
- Tálaláskor díszítjük apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal.