Süti, Étel, Ital

Imádok sütni,főzni a konyhában szorgoskodni ezért csinálom nektek ezt a honlapot!! remélem tetszeni fog!! Majd próbálok képeket is felrakni de nem igérek semmit!!

Fokhagymakrémleves: (8fő)

    hozzávalók:
            1 csontos bőrős csirkemell
            3 fej fokhagyma (kb. 30 gerezd)
            1 hagyma
            2 dl főzőtejszín
            1 kis pohár tejföl
            1 db tojás
            pici szárított zsálya
            ételízesítő
            só
            bors
            szárított petrezselyemzöld
            8 db leves cipó
   elkészítés:
  1. A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni.
  2. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyemzölddel. Forrás után 25 percig főzzük. 
  3. A mellet kivesszük, kicsontozzuk, lebőrőzzük és kis kockákra felvágjuk, majd félretesszük.
  4. A tejszínt, tejfölt, és tojást simára keverjük és ezzel behabarjuk a levest.
  5. Egy gerezd nyers fokhagymát még beledobunk, és az egészet összeturmixoljuk, hogy krémes levesünk legyen.
  6. Ha kell utána ízesítünk sóval, borssal. Visszatesszük a csirkemell kockákat.
  7. A cipó tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk majd ebbe szedjük bele a forró levest.
     

       Baconös fokhagymakrémleves (2fő)

       hozzávalók:

    12 nagy gerezd fokhagyma

  • 15 dkg burgonya
  • 1 leveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 6 dl víz vagy tej
  • 1 szikkadt zsömle
  • 1/2 marék parmezánforgács
  • 2 szelet vastag, zsíros bacon
  • bors

     elkészítés

  1. A fokhagymát tisztítjuk, daraboljuk.
  2. A burgonyát a héjában előfőzzük, utána tisztítjuk, daraboljuk.
  3. A két szál bacont egy serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük.
  4. Az olívaolajon a fokhagymát és a burgonyát kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát.
  5. Kevés ideig összefőzzük, majd felengedjük a tejszínnel, és botmixerrel homogenizáljuk.
  6. Sóval, borssal utánaízesítünk, ha kell.
  7. Közben a zsemléből két szeletet vágunk, és kevés olívaolajon megpirítjuk.
  8. Sajtreszelővel parmezánforgácsokat készítünk, és a közben kitálalt levesre helyezett krutonokra (crouton) szórjuk.
  9. A sütőben grill fokozaton rápirítjuk.
  10. A baconchips-szel díszítjük.

 
Fokhagymakrémleves pirítossal (4főre)
Hozzávalók:
  • 5-10 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 6-8 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 0,5 l tejszín
  • 0,5 l tej
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 kk só
  • bors, petrezselyem
  • reszelt sajt a tetejére

 elkészítés

  1. A vajat fölolvasztjuk, majd rátesszük a fölkockázott hagymát.
  2. Amikor a hagyma megpuhult a vajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, fölöntjük a tejszínnel és a tejjel. Lassan fölforraljuk.
  4. A fölforrt levest leszűrjük, majd visszatesszük főni, de már lassú lángon. (A hagyma, amit leszűrtünk, kuka - az ízek belefeőttek már úgy is.)
  5. Sózzuk-borsozzuk.
  6. Étkezési keményítővel besűrítjük és kész! (Liszttel is megoldható, úgy sem rossz, a végén pedig még sóval ízesítjük, ha szükséges.)
  7. Tálaláskor megszórjuk sajttal és petrezselyemmel.

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 1
Heti: 10
Havi: 58
Össz.: 6 307

Látogatottság növelés
Oldal: Fokhagymás Levesek
Süti, Étel, Ital - © 2008 - 2024 - etelital.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »