Süti, Étel, Ital

Imádok sütni,főzni a konyhában szorgoskodni ezért csinálom nektek ezt a honlapot!! remélem tetszeni fog!! Majd próbálok képeket is felrakni de nem igérek semmit!!

 Kagylóleves

 hozzávalók 4 főre

      30 db fekete kagyló

  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek finomliszt
  • 2 dl tejszín
  • 3,4 dl fehérbor
  • 6 dl víz
  • 1 cs petrezselyem
  • őrölt bors
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 1-2 ek citromlé vagy ecet
    elkészítés
  1. A kagylókat megtisztítjuk. A répát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
  2. A vizet, a fehérbort és a kakukkfüvet egy lábasba tesszük. Beledojuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, beletesszük a kagylót és lefedve 10 perc alatt megfőzzük. 
  3. A kagylókat kivesszük a vízből. Helyére a répa kerül. Kb. 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
  4. A tejszínt elkeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a levest. Egy kis citromlével, vagy ecettel savanyíthatjuk.
  5. A kagylókat visszatesszük, az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk  és melegen tálaljuk. (A kagylókat ki is lehet szedni a héjukból, ha valaki nem szeretné így tálalni.)
Kagylóleves
  • előkészület: 20 perc
  • főzés: 30 perc


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 1
Heti: 9
Havi: 57
Össz.: 6 306

Látogatottság növelés
Oldal: Különleges levesek
Süti, Étel, Ital - © 2008 - 2024 - etelital.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »