Imádok sütni,főzni a konyhában szorgoskodni ezért csinálom nektek ezt a honlapot!! remélem tetszeni fog!! Majd próbálok képeket is felrakni de nem igérek semmit!!
A kagylókat megtisztítjuk. A répát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
A vizet, a fehérbort és a kakukkfüvet egy lábasba tesszük. Beledojuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, beletesszük a kagylót és lefedve 10 perc alatt megfőzzük.
A kagylókat kivesszük a vízből. Helyére a répa kerül. Kb. 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
A tejszínt elkeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a levest. Egy kis citromlével, vagy ecettel savanyíthatjuk.
A kagylókat visszatesszük, az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk. (A kagylókat ki is lehet szedni a héjukból, ha valaki nem szeretné így tálalni.)